- Autor: erusnakova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby sušené průměr | 15 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Cibule | 50 |
Víno bílé suché | 150 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 13 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 250 |
Parmezán 25% | 25 |
Máslo čerstvé | 50 |
Energetická hodnota celkem: 7579 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 236,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1895 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na masle osmahneme nakrajenou cibuli se susenymi hriby. Prisypeme proplachnutou ryzi, zamichame a zalijeme 1,5 dl sucheho bileho vina. Po odpareni pridavame po castech vyvar, ktery jsme si pripravili ze zeleninoveho bujonu (cca 1l). Postupne promichavame, dokud ryze nezmekne. Nakonec pridame smetanu na vareni, promichame a nechame vsaknout. Na zaver pridame parmezan. Do jidla muzeme pridat jeste cerstvy hrasek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.